Görög táncház

Írta: Super User on . Beküldve: Cikkek

A Pannon Egyetemen minden évben megrendezésre kerül az egyetemi kollégiumok között zajló koli7. Idén jubileumi jellege miatt egy nagyobb volumenű témaválasztás határozta meg, hogy melyik csapat milyen színekben indulhat. Szinek alatt itt a lobogókra gondolok, hiszen a csapatok európai országokat kaptak. A feladat most összetettebb volt, mint valaha, hiszen az adott ország kultúráját kellett bemutatni, a néptánctól egészen a konyháig.

A Hotel Magister második szintje megkaparintotta az egyik legtemperamentumosabb és legegzotikusabb országot, ami nem más, mint Görögország. A nemzetre jellemző táncmozdulatokat pedig volt szerencsénk ellesni a Székesfehérvári Zorba Görög Néptáncegyüttestől. Gábor Ferenc vezetésével a csapat több tagja is ellátogatott hozzánk március 20-án, hogy bevezessenek minket a görög táncok fergeteges világába. Az este nagyszerűen sikerült, a görög díszekbe bújtatott konferenciaterem és a magával ragadó ritmus folyamatosan vonzotta a kíváncsi kollégistákat.

A másfél órás táncház (egy hétnyi kardió edzésnek megfelelő) alatt sikerült magunkba szívni az igazi felszabadult és vidám görög hangulatot, amiért nagyon hálásak vagyunk a fehérvári tánckarnak. Reméljük még sok alkalmunk lesz együtt mulatni!